Национална викторина по БДП – 2015 и златен медал за отбора на СОУ ”Васил Левски“ гр. Елин Пелин

Отборът по БДП от нашето училище с представители – Радина Стоилова, Николай Георгиев, Калина Андреева, Цветан Пенков и Теодор Николов е новият национален шампион в ученическата викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя – 2015 г“.

11

Таз годишното състезание се проведе в спортния комплекс на община Челопеч. Битката беше изключително оспорвана между отборите областни първенци от цяла България. Надпреварата се проведе в няколко кръга: решаване на листовкиа, викторина с по 30 секунди за размисъл на въпрос, тест за оказване на първа долекарска помощ, практическо установяване на техническа наизправност на велосипед и подреждане на 5 броя пъзели (пътни знаци) в рамките на 2 мин.

Председател на журито беше г-н Св. Кръстев президент на БФПК към СБА, г-н Р. Рашев главен експерт ОСО към РИО на МОН гр. София, комисар Л.Рангелов от ОДП-Пътна полиция гр.София, Л.Лазаров председател СБА гр. Ботевград и М. Крумов съдия към БФПК.

7

Официални гости на събитието бяха: Заместник областният управител г-н Николай Николов, кметът на община Челопеч г-н Алекси Кесяков, старши комисар Мариета Иванова – директор на ОДМВР – София, г-н Христо Андреев – директор на РИО на МОН-София област, директорът на Националния дворец на децата г-жа Татяна Досева. Всички те се обединиха около мнението, че подготовката по БДП е изключително важна и полезна за подрастващите. Г-н Николов заяви, че е изключително радостен от факта, че обучението по безопасност на движението заляга във все повече училища не само в Софийска област, но и в цялата страна, доказателство за което е участието на отбори от почти всички области на България. Той подчерта, че Областната администрация,  работи по актуализирането на Стратегията за безопасността и здравето на децата, а опазването им на пътя е сред основните моменти, залегнали в нея.

Споделете: