Кариера в ИТ на Стопнаски факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ и Microsoft Bulgaria

За първа учебна година СУ „Васил Левски“ се включи в проекта Кариера в ИТ на Стопнаски факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ и Microsoft Bulgaria. По този проект се обучават 13 ученика от осми до десети клас в клуб „Дизайн, анализ и визуализация на документи“, с ръководител Мариета Христова, които ще покрият знания по програмите на Майкрософт Microsoft Technology Associate и Microsoft Office Specialist 2016.

Първата сертификационна сесия беше организирана на 14.12.2017г. в Стопански факлутет, където нашите ученициe Бетина Мишова, Бойко Бонев, Розалина Тодорова, Никол Методиева и Георги Младенов се представиха достойно, а Александър Антонов Петров от 10а клас спечели най-много точки и това го направи първият официално сертифициран ученик от СУ „Васил Левски“.

 

 

 

 

 

Следващата изпитна сесия ще бъде в средата на втория учебен срок и най-добре представилите се ученици имат шанс да участват в Националните финали на MOS World Championship, които ще бъдат проведени на 12 май (събота) от 10:00 часа в Стопански факултет на СУ „Св. Кл. Охридски.“  Победителят от тях ще получи финансиране за участие на световните финали в САЩ.

Успех на нашите ученици и през новата 2018 година!

Споделете: