Участие в Национална ученическа конференция „Модел на Народното събрание“

СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин участва в Национална ученическа конференция „Модел на Народното събрание“.

Денят на народните будители -1-ви ноември, тази година бе и Ден на парламентаризма за СУ „Васил Левски“ – гр. Елин Пелин.

По покана на 157-ма гимназия с изучаване на чужд език „Сесар Вайехо“ в София училището се включи в Национална ученическа конференция „Модел на Народно събрание“.

Лично Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева поздрави участниците в конференцията и им пожела да бъдат смели и дръзки, да преследват мечтите си, да не се притесняват да споделят креативните си идеи, да черпят от опита и знанията на своите преподаватели-съвременните будители. Госпожа Караянчева изрази надежда примера им да последват и много други училища в България.

Националната  ученическа конференция даде възможност на учениците да се запознаят със спецификата на работа на Народното събрание, да обсъдят актуални проблеми на българското общество, да открият решения за преодоляването им, както и да усъвършенстват уменията си да  комуникират, отстояват и мотивират позицията си, да изслушват и да водят дебати.

Главната цел на събитието –  подрастващите да осъзнаят как функционират институциите и гражданското общество в демократичната държава.

 

 

Споделете: