„Подай ръка – сбъдни мечта“

Коледа е въгленът, който разпалва в душите ни огъня на добротворството, надеждата, че ще затоплим нечие нуждаещо се сърце, ще усмихнем тези, които притиснати от обстоятелствата трептят.
Тази надежда мотивира единадесетокласниците на СУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин да създадат поредната Коледна приказка.
Мотото на благотворителната инициатива: „Подай ръка, сбъдни мечта“ чрез тематичната хармония в изпълненията на фолклорните състави, латинотанците и изпълнителите на модерна музика, докосна сърцата на хората, уважили мероприятието.

„Не питай за цената на мечтата,
бори се, литвай, падай и умирай.
Носи я винаги напред – в ръката,
възкръсвай, ставай, искай и намирай.“
Л. Янков

Присъстващите отвориха сърцата си за светлина. Насладиха се и на създадените с любов сувенири, кулинарни изкушения, картички, които учениците предлагаха на Коледния базар, за да подпомогнат със средства лечението на Давид…
Гост на мероприятието беше Председателят на ОбС – гр. Елин Пелин, г-н Николай Плещов, който в прочувственото си слово поздрави присъстващите. Водещите от XI клас дадоха начало на фона на песента „Ако си дал“ на Емил Димитров.
Хуманната кауза за петокласника с тежка диагноза мотивира участници и зрители да даряват. Едните – емоции, другите – необходимото.
Дълбоко, изпълнено с естественост и човечност, беше и присъствието на г-жа Радка Арнаудова – директор на СУ „Васил Левски“. „Да даряваш е любов.Това ни усмихва вътрешно и външно.!НЯМА по-силна магия от магията на преживяната радост сторената добрина. Затова нека открехнем вратата и позволим на добротата да се настани трайно в нашите сърца.“
В песента на специалния гост Явор Велчев от „Гласът на България“ https://m.facebook.com/yavimusic/ прозвуча послание, което не може да остави никого безчуствен: „И вярата си подарявам във всеки следващ ред“ (https://www.youtube.com/watch?v=eeBAiOArozY). 
Авторските изпълнения на Илиян Стойчев – китара и Стоил Божков – френски шансон с ударна сила отекваха в гостите на мероприятието.

 

 

 

 

 

Последва обръщение към хората, сътворили и уважили проявата, от г-н Георгиев, бащата на Давид, който благодари на организаторите, участниците и отзовалите се граждани. Трогнат от жеста г-н Георгиев изтъкна, че наред с финансовата е значима и моралната подкрепа, защото тя насърчава Давид.
Той пожела на всички в навечерието на Рождество Бог да ни дари здраве, да отвори сърцата ни, да се насърчаваме, за да намерим хармонията в себе си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Концертът завърши с великолепните пирински песни, изпълнени от Илия Луков https://www.youtube.com/watch?v=mnSk1DMo4Vs , а хорото сплоти тези, които присъстваха, за да обединят усилията си в каузата Давид.

„Мечтай за радостта, за красотата.
С възтор г и трепет, с вяра в чудесата –
тя ражда и мира и светлината.
Не питай за цената на мечтата!“
Л. Янков

Благодарност към дарителите ни и                                всички, станали част от благородното дело.
              Благодарим!
Споделете: