НАШАТА КОЛЕДА

На 19 декември 2019 година се проведе традиционният коледен благотворителен концерт на СУ „Васил Левски“. За девета поредна година той беше организиран от единадесетокласниците, които вложиха енергия и сърцата си за отличното му осъществяване.

В препълнената зала „Инж. Янко Янков“ гостите са насладиха на изпълненията на състави от града, както и на специалните гости DIA и приятели от Първа английска гимназия с техния духов оркестър. А базарът, отрупан с лакомства и красива коледна декорация, изцяло дело на учениците, изкушаваше малки и големи.

Щедростта на местните хора се потвърди и след края на концерта стана ясно, че събраната сума възлиза на 10000 лева. Това стана възможно и благодарение на даренията от Булекопак и Гебюдервайс. Своя принос дадоха и учениците от 10в клас, които през седмицата организираха базар в училището и събраха 410.70 лева.

Част от събраните средства ще отидат за изграждане на ръкохватки в сградата на училището за по-удобно придвижване на деца с двигателни проблеми. Останалата сума ще бъде разпределена между същите тези деца за подпомагане на тяхната рехабилитационна терапия.

Ръководството на СУ „Васил Левски“ и учениците от 11 клас благодарят на вскички хора с  големи сърца, които помогнаха да се случи това коледно чудо.

Още снимки

Споделете: