КОЛЕДА ПО РУСКИ

На всеки преподавател по чужд език е известно, че усвояването на езика е по-успешно ако е умело съчетано със запознаването на учениците с културата на съответната страна.

Доказателство за това е и проведеният на 7 януари открит урок по руски език с учениците на госпожа Анелия Георгиева. Датата не беше избрана случайно – именно тогава нашите славянски братя празнуват своята Коледа.

В преобразения кабинет по руски език, подреден с фотоси и експонати от руския бит, ученици от 10 клас, изучаващи езика, показаха завидно владеене на речта и отлични познания за руските обичаи за посрещане на големия християнски празник.

Часът премина във ведра атмосфера с шеги и закачки.

На финала на урока всички гости също се включиха в него, като заедно запяха непреходната руска песен Подмосковние вечера.

Урока изслушаха ученици от горните класове, които проявяват специален интерес към руския език, както и родители, помогнали в подготовката. За огромно удоволствие на всички, след това беше предложена богата трапеза от традиционни  блини, пирожки, пелмени, пряники, руски бонбони, чай и дори истински руски квас, приготвени основно от самите ученици и родители.

Споделете: