Усилен труд = УСПЕХ

За втора поредна година учениците от СУ ,,Васил Левски “ гр. Елин Пелин взеха участие в олимпиадата BeSafeNet 2021г., изцяло на английски език, която се проведе на 19.02.2021г.

Участие взеха учениците от 9б клас – Алекс Георгиев, Ванеса Стефанова, София- Никол Стоянова и Християна Алексиева с ръководител г-н Константин Георгиев.

Олимпиадата е свързана с природните и технологични бедствия, начини за предотвратяването им, доколкото е възможно и адекватно поведение при случили се такива. Съдържа писане на есе на тема ,,Природните и технологични опасности около нас“ и 50 въпроса, свързани с: Пожари, Химични извънредни ситуации, Повишаване на морското равнище, Наводнения и Вулканични изригвания.

От общ брой 100т., екипът от нашето училище има 97.25т. и се класира на 4- то място от общо над 135 отбора от 12 европейски държави. Това е и най-високата позиция на българско училище тази година.

Учениците споделят, че процесът на работа не е бил лесен, но с желание и усилен труд всичко се постига. Те са изключително благодарни на своя ръководител за всичко, което е направил за тях, а г-н Георгиев споделя: ,,Изключително съм горд от постижението на отбора ни. Учениците положиха много усилия и резултатът е налице. Близо три месеца се подготвяхме след часовете. За мен е удоволствие да работя с мотивирани млади хора и получих най-голямото възнаграждение – отборът на СУ “Васил Левски” град Елин Пелин е на 4-то място сред над 135 екипа от Европа! Следващата ни цел е да спечелим Олимпиадата през 2022 година“!

Пожелаваме им още много бъдещи успехи!

Споделете: