149 г. от обесването на Левски в СУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин

„149 ГОДИНИ – БЕЗСМЪРТИЕ! 149 ГОДИНИ – ПАМЕТ!“ – под този наслов СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин чества своя патронен празник в памет на Апостола на свободата.

Официални гости на възпоменателното отбелязване бяха кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов, зам.-кметовете г-жа Рени Николова и г-н Георги Янакиев.
Венци и цветя пред паметника на Васил Левски, извисяващ се в двора на училището поднесоха официалните лица, общински служители, ученици и преподаватели от СУ „Васил Левски“.

В словото си кметът Симеонов пламенно описа непреходната слава на свидния български син – Васил Левски и припомни на учениците, че те са наследниците на нашите национални герои и никога не трябва да забравят делото им. Той им пожела да бъдат достойни последователи на заветите на Левски.

Ученици от начален етап в СУ „Васил Левски“ пресъздадоха „лъвския скок“ на Апостола по повод патронния празник на училището.

Малките лъвчета от групата на г-жа Евелина Минкова направиха снимка с портрета на Апостола преди тренировката си за „лъвски скок“ организиран от учителите в начален етап по повод патронния празник на училището.

Седмокласниците, макар и дистанционно – пред компютрите, се включиха в тържеството. В специално създадената виртуална стая, носеща името на Васил Левски, учениците се изправиха в едноминутно мълчание, за да отдадат почит на Патрона, а след това гледаха заедно театралната постановка „Васил Левски“ (1988 г.,по сценарий на Васил Мирчовски, в главната роля: Илия Караиванов).

Споделете: