Новите технологии са бъдещето на образованието

Новите технологии са ценен инструмент в съвременната образователна система и подготвят учениците за бъдещата им реализация в живота. Тяхното място е в класната стая, където се създава ново поколение, за което техническата грамотност е необходимост .

СУ „Васил Левски“ осъществи поредна среща на своите възпитаници с иновации за бъдещето. По НП „Бизнесът преподава“, модул „Семинари в училище“, съвместно с фирма „АтласКом“ на 21.03.22г. се реализира образователна демонстрация пред учениците от 3., 4. и 5а клас на очила за виртуална реалност- възможности и приложения. Демонстрацията включваше презентация за историята, различните приложения и възможностите на очилата за виртуална реалност. Представянето  на иновативния продукт провокира интерес във всички ученици, които успяха „виртуално“  да стъпят на Луната, да поплуват сред акули, да надникнат в човешката анатомия, да пилотират. Науката и забавлението, които съпътстваха представянето, мотивираха учениците. На въпрос на лектора дали имат желание в училище да има VR очила, се получи еднозначен отговор: Да! Тестването на продукта продължи и сред преподавателите, които се убедиха в ползите на очилата за виртуална реалност и въвеждането им в образователния процес.

Благодарност към фирма „АтласКом“ и  г-н Виктор Бележников, лектор на събитието, които  срещнаха общността на нашето училище с технологиите на бъдещето, защото утре започва от днес.

Споделете: