Добротворство и заслужен успех на нашите ученици в Седмицата на четенето и авторското право

В навечерието на Великден училищната библиотека получи съкровен дар, издание на Паисиевата история, донесен от Света гора. Дарител на книгата е ученик от шести клас. Ценността на изданието и скромността на дарителите, които извършиха този благороден жест, са повод за гордост и сърдечна благодарност  от страна на училищната общност.

Дареното издание е експонирано в библиотечния център на училищната библиотека.

Отборът на СУ „Васил Левски“  в състав:  Александър Бонев, Калина Радкова, Галин Ангелов и Кристияна Гюрова, ученици от пети и шести клас, представиха нашето училище в общинската инициатива, организирана от Община Елин Пелин и МКБППМН, посветена на четенето и авторското право. На 21.04. в конферентната зала на общинската библиотека се проведе викторина, в която участваха отбори от училищата на община Елин Пелин. В събитието, което имаше състезателен характер и протече в три кръга-викторина с въпроси от българската и световната детска литература, подреждане на пъзел с портрета на световен автор и драматизация на изучавано произведение, нашият отбор се класира на второ място.

Благодарим за достойното представяне на участниците и техните преподаватели по литература, които се погрижиха за подготовката и отличното им представяне.

Четете, за да знаете, правете, за да можете, дарявайте, за да сте необходими- от това се нуждае съвременния човек!

Споделете: