Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

🚦На 4 май 2022 г. в Средно училище „Васил Левски“, гр. Елин Пелин бе проведен общински кръг от Националното състезание по безопасност на движението по пътищата, във възрастова група V – VII клас. В надпреварата се включиха три общински училища – СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Нови хан и ОУ „Стефан Стефанов“, с. /гара/ Елин Пелин. Състезанието се проведе със съдействието на Общинската комисия по БДП при Община Елин Пелин и РУ – Елин Пелин, сектор „Пътна полиция“.
Официален гост на събитието бе г-жа Райничка Николова, заместник-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“, която поздрави всички участници и гости от името на кмета на общината г-н Ивайло Симеонов.
Състезанието се проведе в два кръга – теоретичен, който включваше решаване на тест и практически кръг, проверяващ майсторското управление на велосипед. Добрата подготовка на отборите не ги затрудни в определяне на правилните отговори. С много емоции и положително настроение премина практическата част от надпреварата. По маршрута бяха разположени и трябваше да се преодолеят 7 „капана“. Колоездачите трябваше да преминат през улей с големината на велосипедна гума, да пренесат пълна чаша с вода, управлявайки с една ръка, да не напуснат ограниченията на осморката, да преодолеят трасе с конуси, между които разстоянието намаляваше и трудно се маневрираше, да балансират върху „люлка“ и да „заковат“ в края на финалната права.
Председател на журито беше г-жа Венцислава Атанасова, преподавател по физическо възпитание и спорт в НУ „Христо Ботев“, гр. Елин Пелин и членове г-н Георги Янакиев, зам.-кмет на Община Елин Пелин, г-н Асен Гюров – инспектор пътен контрол от РУ гр. Елин Пелин и г-н Емил Младенов, член на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата.
🏅Всички участници в състезанието по БДП се представиха отлично и демонстрираха познания и атрактивност при изпълнението на задачите. На първо място в надпреварата се класира отборът на СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин, с ръководител г-жа Гергана Найденова. Второто място грабна отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Нови хан. Достойно представяне отбелязаха и представителите на ОУ „Стефан Стефанов“, с. /гара/ Елин Пелин, за които остана третото място.
🏅Най-много положителни емоции донесе награждаването, в което участниците бяха наградени с грамоти и медали. Отборът първенец получи специалната наградата, осигурена от кмета на община Елин Пелин – велосипед. Класиралите се отбори на второ и трето място получиха демонстрационен светофар за своята класна стая.
Споделете: