На добър път в живота и попътен вятър, Випуск 2022!

На 22.06.22 г. на официална церемония в библиотеката на СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин бяха връчени дипломите на поредния успешен випуск.

Випуск 2022 завършва със среден успех от зрелостните свидетелства –  много добър 5,06. Средният процент от максималния точки на матурата по български език и литература е 52,35, с 4 пункта по-висок от този на учениците от София-област – 48,57 и на средното ниво за страната – 52,77. По традиция като втора задължителна матура най-много ученици бяха избрали английски език и география и икономика. Средният успех от максималния брой точки по английски език е 65,83, като на регионално ниво са постигнати 61,69. По география и икономика точките са 53,18 при 55,13 на регионално и 50,75 на национално ниво.

Специален гост на тържеството беше г-жа Райничка Николова – заместник-кмет с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“, която приветства зрелостниците и лично връчи дипломите на отличилите се. С отличен оценки и на двата зрелостни изпита и отличен успех от дипломата са Стоил Кирилов Божков и Ванеса Ангелова Бориславова. С отлични оценки на ДЗИ по английски език и отличен успех от дипломата са Беата Емилова Вряшкова, Ани Венелинова Младенова и Виктория Георгиева Димитрова. На отличилите се бяха раздадени книги и грамоти за активно участие в училищния живот и утвърждаване авторитета на училището.

На добър път в живота и попътен вятър, Випуск 2022!

Споделете: