ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

Отново е петнадесети септември и празнува цяла България! Онези, които ще влязат за първи път в училище, и тези, които за пореден път ще прекрачат училищния праг, всички – стари и млади, които с мисълта: „С наука към сполука!“, плисват вода пред децата си с благословията – „Наслука!“ станаха част от тържественото откриване на учебната 2022-23 година.  

Събитието бе уважено от представители на общинската администрация  в лицето на г-н Плещов, председател на Общинския съвет , г-жа Лина Цветкова, началник отдел „Образование“, родители. 

По традиция началото се ознаменува с внасяне на знамето на училището и вдигане на националния трибагреник под звуците на химна на Р България. Празнични приветствия произнесоха: г-н Плещов и г-жа Мариета Христова, директор на СУ „Васил Левски“. Водосвет за спорна и успешна година извърши отец Стоян. 

Емоционалната литературно-музикална програма с участието на ученици от начален и прогимназиален етап разчувства присъстващите. За първа година, след изтъкване на успехите на учениците в НВО и ДЗИ, директорът на училището връчи благодарствени писма на граждани, помагащи в дейности, издигащи престижа на училището, както и за неговото благоустрояване. Плакети за своята професионална дейност и всеотдайност бяха връчени на преподавателите, които завършват професионалния си път в СУ „Васил Левски“ – г-жа Цветанка Стоянова, начален учител, г-жа Юлия Димитрова, преподавател по математика, г-жа Вержиния Стоицева, преподавател по музика и г-н Иван Танев, преподавател по изобразително изкуство, както и на г-жа Здравка Михайлова, дългогодишен служител от помощния персонал. 

Училищният звънец призова учениците за първия учебен час и постави символичното начало на новата 2022-23 учебна година! 

Нека пребъде този ден! Нека училището остане съкровения кът на знанието и човечността, а учителството – пример за всеотдайност и благородство!  

На добър час на всички! 

Споделете: