Иновационен лагер „Предприемачество и кръгова икономика“

Знание и бизнес се срещат по време на иновационния лагер в сферата на „Предприемачество и кръгова икономика“, иницииран от Джуниър Ачийвмънт в СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин.
Целта на събитието е да запознае младежите с концепцията за кръгова икономика и възможностите за решаването на проблемите със замърсяването и рециклирането на отпадъци чрез предприемачески бизнес решения.
Иновативни практики, въодушевени участници и ерудирани ментори поставиха началото на генериране на идеи за един по-добър и устойчив начин на живот.
Ученици от профил „Предприемачески“ в СУ „Васил Левски“, професия- „Сътрудник в малък и среден бизнес“ в СУ „Христо Ботев“, с. Горна Малина и ПГ по керамика от специалностите „Електротехника“, „Силикатен дизайн“- с. Гара Елин Пелин, сформираха работни екипи за създаване на иновативни бизнес решения по следните три направления: „Преосмисляне на пластмасите“, „Мода и кръгова икономика“, „Кръгова икономика за смартфони и ел. устройства“.
Ментори, които подкрепят учениците в процеса на генериране на идеи на иновационния лагер в СУ „Васил Левски“.

Добрата идея е в основата на успешната реализация

Предприемаческата искра, вдъхновена от менторите JA Bulgaria, разпали креативното мислене на младежите и девойките участници в събитието, организирано в СУ “Васил Левски, гр. Елин Пелин.

След активна творческа дейност екипите в 3-те направления презентираха своите идеи, а журито оцени тяхната работа.

Наградените бизнес решения по направления са, както следва:

  1. Направление “Мода и кръгова икономика”;
  2. Направление “Смартфони и кръгова икономика”
  3. Направление “Преосмисляне на пластмасите”.

Благодарим за доброто сътрудничество JA Bulgariaq, с пожелания за бъдещи съвместни дейности.

Споделете: