Държавно Ученическо първенство по Доджбол за Купата на Федерация Народна топка България

На 22.10.2022г. се проведе 5-тото Държавно ученическо първенство по Доджбол за Купата на Федерация Народна топка – България – DBFB SHCOOL DODGEBALL CUP „PLAY WITH US“ / „ИГРАЙ С НАС“ 2022 за ученици 5.,6. и 7. клас по новите световни правила на спорта Доджбол. Събитието беше възможно благодарение на СТОЛИЧНА ОБЩИНА и Националната спортна академия „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“.

В ДП по Доджбол взеха участие 11 учебни заведения:

София – 6 отбора , Пловдив – 3 отбора , Казанлък – Крън – 1 отбор и Елин Пелин – 1 отбор. Няколко училища, които заявиха участие до 15 отбора , бяха възпрепятствани в последния момент и не можаха да вземат участие. В пълната зала с над 200 деца, повече от 100 родители и много непредвидими срещи се получи следното класиране:

1. Сборен отбор София – Шампиони на турнира.

2. 12 СУ Цар Иван Асен ll София

3. ЧОУ Фюжън София

4. СУ “ Васил Левски“ Елин Пелин

5. 102 ОУ“ Панайот Волов“ София

6 . 96 СОУ „Лев Николаевич Толстой“ София

7. ОУ“ д-р Петър Берон“ Пловдив

8. ОУ “ Свети Климент Охридски“ Крън

9. 29 СУ “ Кузман Шапкарев“ София

10. СУ “ Паисий Хилендарски“ Пловдив

11. ЧОУ „Слънчев лъч “ Пловдив

Учениците от СУ “ Васил Левски”, гр.Елин Пелин се представиха на много добро ниво предвид, че са в самото начало на подготовката си, и само липсата на шанс ги лиши да играят на финала. Да им пожелаем много здраве, спортни успехи и отлични оценки в училище.

Естествено да поздравим и децата от първите три отбора, които се подготвят целенасочено в клубовете си по Доджбол, тренирайки ежедневно.

Отборът по Доджбол на СУ “ Васил Левски“ специално благодари на г-жа Мариета Христова-директор на СУ “ Васил Левски“ , гр.Елин Пелин, както и на учителите по ФВС за безценната подкрепата!

Материала подготви г-н  Иво Бисеров, преподавател по ФВС в СУ “Васил Левски”, гр. Елин Пелин.

Споделете: