Бялата приказка завърши с благослов за светли празници и общоучилищно хоро!

В седмицата преди Рождество, изпълнена с емоции и послания, учениците станаха част от инициативи, свързани както с предстоящите коледни празници, така и със събития, посветени на четенето. Родители и баби се включиха в Коледната чуднотека, като четоха приказки, месиха обредни хлябове, разказваха спомени. Гости на литературните четения бяха прекрасните дами-Симона Попгеоргиева и Косара Божанова, които разкриха пред учениците от 5.в клас – с преподавател г-жа Щерева, магическия свят на книгите. Осмокласниците се забавляваха чрез „Забавен лексикон“, подготвен за седмицата на четенето от г-жа Щерева. 

Учениците от 6.д клас показаха езикови знания и литературна култура в състезанието „Не се сърди, човече, чети!“, организирано от г-жа Таня Цанева, техен преподавател по БЕЛ, от която отличилите се получиха грамоти и календари за предстоящата година.  

В коледното тайнство се включи и 11.б клас, с класен ръководител г-жа Цанева, които приготвиха пита за Бъдни вечер под вещото ръководство на леля Нуша, доказал се майстор на хляб, която ги заплени с уменията си. В празничното тайнство се усети и силата на словото чрез „Приказка за хляба“, прочетена от Ванеса Стефанова. 

Благотворителният базар, организиран от Ученическия съвет, събра средства, с които ще подпомогне две каузи – за дванадесетокласничка и ученик от 9. клас със специални потребности. 

Бялата приказка завърши с училищно хоро, израз на сплотеността на общността и коледния дух. 

Светли празници! 

Споделете: