Хоризонти на професията

УЧИЛИЩЕ И БИЗНЕС-ЗАЛОГ ЗА КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ

Съвременното образование разчита на успешната реализация на учениците, а пътят  за постигане на целта е в срещите  Училище-Бизнес, на които избралите професионалното образование се вдъхновяват и мотивират в  правилността на избора си. Учениците от професионалната паралелка „Компютърен график“ от ХI  и ХII клас се срещнаха с професионалисти в бранша, които в рамките на три часа ги запознаха с тънкостите на рекламната индустрия, компютърната графика и медийната дейност. 

Г-жа Десислава Пенчева, собственик на рекламна агенция „Market Trent“ и издател на списание „Образование и специализация в чужбина“, г-н Иво Грозев-компютърен график и г- Иван Шарков, собственик на Саванто АД, партньор на Канон, и изявен професионалист в рекламния дизайн, представиха пред учениците предизвикателствата и спецификата на професията. Демонстрираха възможностите и иновациите в сферата на компютърната графика. Зададените въпроси намериха своите отговори. Мотивирани от своя преподавател г-жа Людмила Славкова и провокирани от гостите, лектори на събитието, бъдещите компютърни графици се въодушевиха от възможностите, които им дава избраната професия. 

В края на събитието учениците от ХIIв клас подариха на гостите коледни венци с благодарност и пожелания за бъдещи съвместни инициативи.   

Споделете: