150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ

Днес, 19 февруари 2023 г., ученици и преподаватели от СУ „Васил Левски“, град Елин Пелин отбелязаха 150-та годишнина от обесването Апостола на Свободата – Васил Левски.
 Официални гости на поклонението бяха г-н Ивайло Симеонов – кмет на Община Елин Пелин, г-н Николай Плещов – председател на ОбС – Елин Пелин и г-жа Райничка Николова – заместник-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“.
 Йордан и Генадий – ученици от СУ „Васил Левски“ рецитираха пламенно „Обесването на Васил Левски“. Дървената скулптура на Васил Левски, извисяваща се в двора на средното училището, бе отрупана с венци и цветя, поднесени от официалните лица, общински служители, ученици и преподаватели от СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин и Обществения съвет на СУ „Васил Левски“.
 От името на своето семейство г-жа Владимира Иванова-Абу Алшамлат подари на училището сребърна монета с лика на Апостола на Свободата и с посланието „Дела трябват, а не думи“.
 В словото си кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов напомни на учениците, че са наследници на Дякона и като такива трябва да следват заветите му и да бъдат достойни като него в мислите и делата си.
 След поднасянето на венци, в библиотеката на СУ „Васил Левски“ бе представена аудио-визуална поетична книжка под надслов „За теб, Апостоле“, която е скромният дар в памет на патрона на училището – Васил Левски от учениците в 5в клас с ръководител г-жа Жени Щерева.
 Разгърнете страниците, чуйте изпълненията на децата, разгледайте техните талантливи рисунки, вижте усмихнатите им лица!
 Вижте я на този линк, като на страниците на книгата има и вграден аудио звук с рецитиране от страна на учениците: https://read.bookcreator.com/osK1jp…/twZQtGRYTcqUQ4vTnLjzgA…
Споделете: