Съвременното образование – предприемаческо мислене и иновативни идеи

На 07.04.2023 година в Тех Парк – град София се състоя регионално състезание ,,Учебна компания“ Company program 2022 – 2023 година. Това е най-мащабната програма за изграждане на предприемаческо мислене, поведение и реализиране на иновативни идеи, стартиращи от самите ученици.

Възпитаниците на СУ ,,Васил Левски“ гр. Елин Пелин с учител Магдалена Велкова се представиха с три учебни фирми с проекти в направленията-

,,Зелено предприемачество“ и ,,Градска Мобилност“. Състезанието протече на два етапа:  презентация пред жури и подреждане на щанд, на който да изложат своя продукт или негов прототип.  Освен че идеите им привлякоха вниманието на инвеститори и дистрибутори, бъдещите предприемачи получиха и компетентни насоки, касаещи бизнес дейността им.

Не само по време на разработването на проектите, но и  в този ден, до учениците  неотлъчно бяха тяхната учителка и всеотдайните ментори от Джуниър Ачийвмънт за България – Александра Рачева и Милен Кръстев. Безспорен е приносът им  както за сработването на екипите, така и за разработването на бизнес идеите  и продукта от тях.

 

Споделете: