„Книгите са кораби на мисълта…“

Книгите са кораби на мисълта, които странстват по вълните на времето и грижливо пренасят своя безценен товар от поколение на поколение. Днес в този кораб се понесоха по вълните децата от V и VI клас на занималнята в СУ,,Васил Левски“. Те се включиха в националната кампания ,,Ден на четенето. Четенето дава възможности!“, организирана от фондация ,,Четене“.
Своето участие шестокласниците с ръководител Лилия Цветанова отбелязаха с посещение в общинската библиотека в гр.Елин Пелин. Децата се докоснаха до вълшебния свят на книгите и четоха любими произведения.
Петокласниците с учител Лилиана Савова заедно със свои близки, поканени от тях, бяха в училищната библиотека, където след сладка почерпка слушаха „Приказката на Доброта“с автор Симона Георгиева и „Приказка за сестрите Истина, Доброта и Търпение“ с автор Деси Иванова, прочетени от Красимира Петрова. След това децата чуха и една истинска история за „Мотоклуб Калашниците“, разказана от Мирела Колева.
„Множество книги са като ключове от непознати стаи в замъка на собственото аз“ – казва писателят Франц Кафка. Учениците откриха още един такъв ключ по време на четенето.
Споделете: