От „Всички букви зная, мога да чета“- до „…че имам най-голямото богатство-един прозорец и безброй звезди!“

Националната кампания-„ Ден на четенето. Четенето дава възможности“, организирана от фондация „Четене“, мотивира училищната общност на СУ „Васил Левски“  да участва в различни инициативи, за да изрази нестихващия порив на четящите да откриват света и да преоткриват себе си.  

Четенето е пътуване във великолепния свят на мечтите, които трябва да следваме ежедневно. 

Учениците от пети и шести клас, водени от своите преподаватели-г-жа Жени Щерева, г-жа Красимира Борисова ,г-жа Кристина Пламенова и г-жа Тошка Янкова, четоха детския роман „Ян Бибиян“, който тази година навършва 90 години, но не остарява. Класовете направиха илюстрации и увлечени от Елин-Пелиновата приказност, се докоснаха до детската фантазия на любимия герой. Шестокласниците не пропуснаха и Патриарха-Иван Вазов, прочитайки разказа „Иде ли?“ . 

Гимназистите от 12 клас под звуците на песента „Богатство“ на „Тангра“ препускаха в дебрите на „Животът е тълковен речник“ на съвременната авторка Веселина Седларска. Смях…размисъл и много житейски уроци от любимите книги ги накараха да приемат предизвикателството на „книжния човек“ в лицето на г-жа Таня Цанева. 

Екипът за подкрепа на личностното развитие и Училищният ученически съвет проведоха инициативи за четене в начален и прогимназиален етап, за да утвърдят максимата, че „Без книга светът е нощ, а умът-жалък“  

И така… до края на света…“Четенето дава възможности“, а четящият човек е „с една троха по-добър“.

 

Споделете: