Поредно бизнес-предизвикателство с участие на наши ученици от профил „Предприемачески“

На 12-ти и 13-ти ноември 2023-та година в град София се проведе иновационен лагер за генериране на идея за устойчив бизнес, касаещ повторната употреба или ограничаване на употребата на пластмасите „Еко Ускорител“, която е част от програма Учебна компания на Джуниър Ачийвмънт за България.  

Участваха петнадесет екипа от по трима души от различни училища на цялата страна. Условието бе освен да са направили успешна регистрация в онлайн-платформата да са преминали и четирите обучителни модула по пластмасови отпадъци, пуснати до момента. 

В първия ден на лагера бе организирано състезание между всички ученици. Това бе първата им задача. След регистрация в Kahoot учениците отговаряха на въпроси по темата. От всички участници  Моника Енева от 10б клас – профил „Предприемачески“ зае призовото трето място.  

Следващата задача бе поставяне на казус за генериране на бизнес идея, като учениците трябваше да си измислят лого, да открият общите си интереси и да разберат и по какво се различават. В помощ за разработване на идеите им се притекоха отзивчивостта на ментор от Джуниър Ачийвмънт за България.  

Ръководител на учениците от училището бе госпожа Магдалена Велкова.

Едно приложение за всички ваши нужди от Word, Excel, PowerPoint и PDF файлове. Получаване на приложението Microsoft 365: https://aka.ms/GetM365

Споделете: