Международен ден за безопасен интернет 2024

В седмицата, в която светът отбелязва Международния ден за Безопасен Интернет учениците от прогимназиален и гимназиален етап и техните учители проведоха поредица от дейности, с които да напомнят за важността на темата.

Учениците от 5. клас, заедно с г-жа Стоянова проведоха дискусия с децата от 5а клас, какви правила трябва да спазваме и как да защитаваме личните си данни! Гледаха клипче по темата и споделиха своите  впечатления.

Предизвикателството, което г-жа Григорова отправи на учениците си от 5., 6. и 8. клас бе да разгадаят посланията, които крият предметите, включени в “Комплект за оцеляване в дигиталната ера”. Изпълнението на мисия “Безопасен Интернет” провокира мисленето им, търсейки асоциации между приложението на предметите в реалния свят и действия и ситуации, свързани с онлайн безопасността, дигиталната репутация и дигиталните следите.

Учениците от 11а и 11б клас с ръководители г-жа Иванова и г-н Георгиев създадоха флаери и плакати с правила за безопасна работа в интернет.

Международният Ден за безопасен интернет се провежда за 21-ва поредна година. В отбелязването му се включват над 140 държави от всички континенти, включително и България, а целта му е да привлече вниманието на децата към темата за безопасното и позитивно ползване на интернет.

Споделете: