Регионално състезание Учебна компания

На 25.03.2024 година в Културния дом в град Пловдив се проведе състезание по програма Учебна компания на Джуниър Ачийвмънт за България. 

То премина в два етапа – Изложение на щанд и интервю с жури и презентация пред жури и участници. 

Със своите бизнес идеи се състезаваха тридесет учебни компании от различни населени места. Три от тях представиха СУ ,,Васил Левски“, гр. Елин Пелин с Директор госпожа Мариета Христова и учител профил ,, Предприемачески госпожа Магдалена Велкова. 

 Въпреки, че бяха изпълнени изискванията по регламент и отличното представяне на оригиналните си и иновативни бизнес-идеи, нашите ученици не бяха допуснати до финалния кръг. Въпреки това, те са амбицирани да създадат свой печеливш бизнес, което е и една от основните цели на обучението. 

А ето и кои са учениците, представили учебните ни компании: 

EkoSfera – Алекс Бранков, Генади Иванов, Християна Божилова и Нурсел Нуриева с идея и представен прототип хартия от кори на цитруси; 

BOOKMARK – Диляна Грозданова, Теодора, Спасова, Хелин Мустан и Александра Каменова с идея, продукт и реализирани продажби – Книгоразделители за книга от нерециклируема пластмаса и тъкани; 

MORENCY – Габриела Танева, Дарина Балчева, Моника Енева и Александра Стойкова с идея, прототип и готова част от мобилно приложение за налични плажове, хотели, и заведения, както и за цени и условия в тях. 

Споделете: