Здраве за семейството – живот за пчелите

Пчелите са едни от най-важните същества на планетата и съществуването им е от ключово значение за всички останали видове, включително и за хората. Всеки ден те безкористно опрашват над 100 важни за нас растения.
Но пчелите са в беда. За последните 15 години близо 40% от тях са изчезнали в световен мащаб, а всяка година българските пчелари понасят все по-големи загуби заради натравяния, липса на паша и ниски изкупни цени на меда.
Учениците 1. б клас от СУ „Васил Левски“, които участват в дейности по интереси „Малък еколог“ (с ръководител г-жа Евелина Минкова) се включиха в програмата ,,Осинови кошер“.
Така нашето училище подарява живот на над 60000 пчели и допринася за биоразнообразието и увеличаването на популацията на пчели в България.
Новите ни домашни любимци ще ни радват с вкусен и качествен мед всеки месец. Децата от 1. б ще имат възможност да посетят пчелина и да научат от ,,първа ръка“ интересни факти за живота и грижите по отглеждането им.
Предстои и вълнуващо начинание – да изберем име на пчелата майка. В тази отговорна задача ще участват всички малки ученици от филиала.
Споделете: