Световен ден за възпоменание на жертвите в пътнотранспортни произшествия

   

    В Световния  ден за възпоменание на жертвите в пътнотранспортни произшествия училищната общност възроди паметта за жертвите на войната по пътищата   

   С едноминутно мълчание и информационна кампания започна учебният  ден в СУ „Васил Левски“ , за да бъдат почетени жертвите на ПТП. В основата на събитията беше превенцията, защото знанието е  най-силното оръжието в борбата с безотговорното поведение на водачи на автомобили и пешеходци, станали причина за трагичните инциденти.  

    Госпожа Г. Найденова, ръководител на група за занимания по интереси, изнесе открит урок с призив да сме по-внимателни и толерантни едни към други като участници в движението, да спазваме правилата за движение по пътищата, тъй като повечето трагични инциденти са предсказуеми. 

     Учениците си припомниха четирите групи пътни знаци, редяха пъзели и участваха във викторина по темата , но най активни бяха при правилата за управление на велосипед. 

    Учениците от начален етап и от 10.в клас, специалност „Компютърен график“, през цялата седмица подготвяха изложба с тематични картини. 

      Събитието завърши с интервю с участниците от училищния отбор по Безопасност на движението по пътищата и техния ръководител – г-жа Гергана Найденова, направено от учениците от клуб „Млад журналист“ към СУ „Васил Левски“, с ръководител г-н Чолаков.   

Споделете: