Spelling Bee

На 27.02.2024 година за трета поредна година в Средно училище „Васил Левски “,град Елин Пелин се проведе училищният кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.
В състезанието Spelling Bee JUNIOR се включиха 20 ученици от 5,6 и 7 клас. Участниците започнаха да се подготвят по предварителен списък от 500 думи още от началото на месец ноември.
В състезанието Spelling Bee в национален мащаб ще се включат над 4200 ученици от 5 до 7 клас.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици и учители в цялата страна.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.
Нашите финалистите в прогимназиален етап са:
1 място:
Александрос-Максимилиан Магдаленов Бонев от 5 г клас с
преподавател г-жа Кирилка Станкова
2 място:
Рада Красимирова Кръстева от 7 б клас с преподавател г-жа Юлияна Динчова
Те ще представят училището ни на регионалните квалификации през месец март.
В края на състезанието участниците ни бяха поздравени от Координатора на състезанието г-жа Радка Арнаудова и диктора г-н Константин Георгиев, а наградите връчи Директорът на училището ни г-жа Мариета Христова
На състезанието асистент бе и ученичката от 8 г клас Елена Ценова-наш финалист в състезанието преди две години.
Специален гост на състезанието бе г-жа Гергана Янева от Екипа на Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. Тя приветства нашите пчелички, даде им важни напътствия и изрази задоволство от перфектната
подготовка и организацията на състезанието ни.
Споделете: